2007年1月26日

牛仔褲的味


ACNE JEANS SS 07

很多人已說,日常穿得最多就是牛仔褲。 買牛仔褲,亦有兩派說法。一派把牛仔褲看成非時裝,因為無特別剪裁無特別布料,只算便服。便服應愈cheap愈好,平平地買來穿算數。另一派認為既然日日著,就應花錢買最好。

我,兩派都試過。現在算中間派吧。只買一條好就算。

現在大多的牛仔褲都可說天價,閒閒地二千,有時更賣上三千。不要問一條牛仔褲何以賣上如此天價,可能行內人都答不上。

香港賣牛仔褲最精可算連卡佛,買手實在比其他店快半拍。可惜他們減價時少減牛仔褲。想一下,既然牛仔褲長賣長有,為何大集團如I.T.反不大力主谷?我想同怕責貨有關。牛仔褲多以吋數分,28吋至34吋已是七條。其他時裝則大中細碼,三四條搞掂。有時太小家做不成大事。

近年瑞典漸漸成為歐洲牛仔褲重鎮,如有ACNE JEANS,CHEAP MONDAY,NUDIES JEANS和未見過的DR. DENIM JEANSMAKERS。瑞典(或歐洲)的設計簡潔帶時裝味,絕不是一些美國大龍鳳設計可比。說起大龍鳳,土炮貴價貨RED MONKEY JEANS可謂第一大代表。繡晒花又龍鳳,完全脫晒節自我一百分。其100%香港人老世更改名叫MARTIN KSOHOH,叫一眾時裝朋友笑到標眼水。

7 則留言:

young gent 說...

It's great to see you again, 觀鳥家!

素顏天使™ 說...

連卡佛牛仔褲減得勁o既只限怪款 lor, 佢 DIESEL 有o的扮舊o野款減到 $500, 不過好醜樣.

KSOHOH 應該係點讀o架呢??

渣估 說...

以前靚仔時代買條501 仲要割鈕冚、挑褲腳留鬚。在潮流中興奮地迷失過一段短時間,畀Henry Chan 玩死,不過好在醒得早...

渣估 說...

而家老勒,至頂唔順d死靚仔著條瀨屎牛仔褲,個褲浪去到失頭哥,要追賊就實仆死!

大6果/觀鳥家 說...

Henry Chan!差d唔得記!陳錫海!新浪漫!501!下星期寫!

匿名 說...

牛仔褲咁貴.係因為它帶著sex appeal!

我係Connie :-p

Unknown 說...

黃色笑話大全
黃色小說
黃色小說免費看
巨乳
爆乳
巨乳症圖片
乳交
巨乳妹
絲襪美腿
性感照片
性感區
女人性感區
無碼
無碼a片
無碼區
無碼影片
無碼dvd
a383
s383雲端a秀
s383
a383a影音
383
383影音城
av383
a3838影音城
上班族聊天室
s383live影音秀
sogox我們的論壇
plus論壇
台灣論壇
壞朋友論壇
伊莉論壇
伊利討論壇
捷克論壇
大眾論壇
5278論壇
sogo論壇
5278論壇影片
微風論壇
依莉論壇區
論壇
維克斯論壇
流精歲月論壇
全球論壇
禁地論壇
eyny伊莉論壇
男人幫論壇
第一手娛樂論壇
78論壇影片
5278cc論壇